sinds 2001  
BLOKJE
 
 

maandag, september 11, 2006

 

Politiek shoppen

De webwinkel van het CDA is de goedkoopste verstrekker van politiek reclamemateriaal. Dat blijkt uit een onderzoek door Blokjes Wetenschappelijk Bureau. De prijsvergelijkers van het onderzoeksbureau bezochten de winkels van negen politieke partijen en vergeleken de prijzen van acht artikelen. Het CDA heeft vijf van de vergeleken produkten in huis en is de goedkoopste leverancier van politiek gekleurde paraplu's, pennen, balonnen en polo's. Alleen posters zijn bij de VVD iets goedkoper.

Tabel: partijwinkels aflopend gesorteerd op prijspeil.
#PartijwinkelPrijsindex
1.CDA1.01
2.GroenLinks1.25
3.SGP1.26
4.VVD1.56
5.D661.91
6.ChristenUnie2.02
7.SP2.17
8.PvdA2.28
9.Groep Wilders2.64
De Groep Wilders heeft de duurste partijwinkel. Een poster is daar 1,7 keer en een petje zelfs meer dan 3,5 keer zo duur als bij de VVD-shop. Wilders kampt bovendien met een sterk verouderd assortiment. Op alle artikelen prijkt het logo van de Groep Wilders maar hij zal met Partij voor de Vrijheid meedoen aan de verkiezingen. Ook de lage positie van de SP en de PvdA op de lijst van webwinkels is opvallend. Beiden zijn gemiddeld meer dan 100% duurder dan het CDA.

GroenLinks, tweede op de lijst, heeft een bijzonder kleine sortering promotiegoederen: alleen t-shirts en koffiekoppen. Bij de prijzen van GroenLinks moet een klein voorbehoud gemaakt worden. Lopende het onderzoek werd de webwinkel plots gesloten voor niet-leden. De prijzen zijn nu ontleend aan een kopie van de pagina bij Google en kunnen dus achterhaald zijn.

Creatieve artikelen zoals het CU-wielertenue, de VVD-golfballen en de PvdA-pleisters zijn in het onderzoek niet meegenomen. Om tot een goede vergelijking te komen, zijn alleen produkten onderzocht die bij minimaal drie partijwinkels worden aangeboden.

(Het volledige onderzoeksrapport is hier na te lezen.)
16:50

zondag, september 10, 2006

 

Sorry

Twee berichten terug linkte Blokje naar een vacature voor klapvee bij de PvdA. Die link werd achtereenvolgens overgenomen door :)=Esc, Jongnieuws, Sargasso en GeenStijl. Ook de Telegraaf en RTL Boulevard vonden het nieuws een bericht waard. De PvdA haalde de vacature vervolgens van de site.

Eén bericht terug linkte Blokje naar een nieuwsbericht op de site van de Partij voor de Dieren. Die hele site is nu uit de lucht:Blokje ontkent elke verantwoordelijkheid voor het verdwijnen van deze pagina's en staat niet langer garant voor de werkzaamheid van de geboden links.
03:34