sinds 2001  
BLOKJE
 
 

donderdag, september 07, 2006

 

Tweestemmig stemadvies

Twee en een half jaar geleden nam rechtsfilosoof Paul Cliteur afscheid als columnist van Buitenhof. Hij had het gevoel dat hij niet langer vrijuit zijn mening kon verkondigen en trok zich helemaal terug uit het publieke debat.

Inmiddels is Paul Cliteur weer terug en maakt hij weer duidelijk waar hij voor staat. Hij roept iedereen op voor de Partij voor de Dieren te stemmen. Hij is zelfs verkiesbaar als kamerlid voor die partij. Lastig voor de volgzame kiezer is wel dat hij daarnaast ook iedereen oproept om op Anton van Schijndel te stemmen. Anton van Schijndel is sinds kort enig lid van de groep-van-Schijndel en zal zich waarschijnlijk opnieuw verkiesbaar stellen via EénNL (de lijst van Marco Pastors en Joost Eerdmans).

Cliteur heeft het politieke debat waarschijnlijk erg gemist. Misschien moet Buitenhof een debatje voor hem organiseren: rechts aan tafel Paul Cliteur, een groot pleitbezorger van EénNL; links aan tafel Paul Cliteur, kandidaat kamerlid voor de PvdD.(Omdat de site van Van Schijndel vermoedelijk snel op de schop gaat, voor de zekerheid een screenshot.)
00:16

dinsdag, september 05, 2006

 

Sollicitatie


Geachte heer Bos,

De handen licht gebold in een hoek van negentig graden op elkaar slaan. Op die manier, zo heb ik ontdekt, kan men het luidruchtigst applaudisseren. De meeste mensen bewegen hun vlakke handen evenwijdig naar elkaar toe. Dat oogt heel beschaafd maar heeft weinig effect. Zoals een lichte motregen zich verhoudt tot een stortbui, zo verhoudt zich het bedeesde toneelgeklap zich tot mijn enthousiaste bulderapplaus.

Vanuit dat inzicht, denk ik bijzonder geschikt te zijn voor de door u opengestelde vacature. Niet alleen kan ik immers heel goed klappen maar ook beheers ik het aanstekelijke juichen en heb ik een cursus op de vingers fluiten met goed gevolg afgelegd.

Tot slot van mijn sollicitatie, voel ik mij moreel verplicht u te melden dat ik enigszins gehandicapt ben. Gezien de stellingname in uw verkiezingsprogramma ("Gehandicapten hebben recht op een volwaardige deelname aan de maatschappij"), vertrouw ik er echter op dat dat geen enkel probleem is. Ik heb mijn syndroom van Gilles de la Tourette steeds beter onder controle en ik zal proberen mijn dwangmatige boe-geroep zo goed mogelijk te timen.

Graag hoor ik of ik voor de vacature in aanmerking kom.

Met vriendelijke groet,

Blokje

Update 10/9: de vacature is nu alleen nog hier te lezen. Voor uitleg zie hier.
22:37

maandag, september 04, 2006

 

Ssssttt... problemen!

Balkenende wil niet te veel praten over de kosten van de AOW. Daar zijn wel redenen voor te bedenken. De premier kan niet verwijzen naar zijn verkiezingsprogramma want daarin is het probleem grotendeels genegeerd. Het CDA heeft bovendien hele slechte ervaringen met het dossier.

Toch blijkt dat niet waarom Balkende liever niet over de vergrijzing praat. Daarvoor geeft hij een andere verklaring:
"In zijn toespraak waarschuwde Balkenende maandag wel dat de vergrijzing niet steeds als een groot probleem bestempeld mag worden. Oud worden krijgt in Nederland op die manier te veel een negatieve klank, vindt de premier."
Binnenkort verklaart de premier waarschijnlijk ook het tekort aan kinderopvang, het bestaan van voedselbanken en milieuverontreiniging taboe. Kinderen zijn leuk, voedsel is heerlijk en het milieu is onontbeerlijk dus het zou zonde zijn deze in een negatief daglicht te plaatsen.
22:26