sinds 2001  
BLOKJE
 
 

maandag, mei 29, 2006

 

Uitgeschakelde Nederlandse soldaten

"Mark Huizinga uitgevallen in halve EK-finale"
"Sonja Tol in tweede ronde Sydney uitgeschakeld"
"Europees taekwondo-goud voor Dennis Bekkers"
"Hüsnü Kocabas weer door domme pech uitgeschakeld"

Dit zijn niet vier willekeurige berichten uit de sportsectie van een Nederlandse krant, maar de laatste vier nieuwsitems op de "homepage" van het ministerie van defensie. De belevenissen van naar oorlogsgebieden uitgezonden militairen zijn blijkbaar lang niet zo boeiend en belangwekkend als de lotgevallen van de soldaten die van het vechten een spelletje hebben gemaakt.
02:26

zondag, mei 28, 2006

 

Overlopen

Triest is het verhaal in de Telegraph over de heer de Feijter, een Zeeuwse boer die zijn land dreigt kwijt te raken omdat het teruggegeven moet worden aan de zee. Het gebied moet gaan dienen als overloop voor de Westerschelde.
"For the family - raised in a province that owes its very existence to dyke systems dating from the Middle Ages - the plan is "un-Dutch". Breaching dykes is behaviour associated with invading armies, noted Mr de Feijter."
Triest is ook dat de enige komische noot in het artikel door de meeste lezers van de Britse krant gemist zal worden. Het toeval wil namelijk dat de ambtenaar die het project in goede banen moet leiden, luistert naar de naam "Gerard van Overloop".
00:32